Clinoptiloliet Zeoliet

(Zeoliet combineert de vier elementen; lucht, aarde, water en vuur).is een 100% natuurlijk vulkanisch mineraal dat 1000e jaren geleden is ontstaan, doordat vulkanische aswolken, terecht kwamen in het zeewater. Door de snelle afkoeling werd het poreus en bekwam het een honinggraatstructuur met poriën van gemiddeld 0,5 nanometer. Door het verdampen van de zeeën veranderde deze kleilaag in een zacht poreus gesteente waarin de mineralen en sporenelementen bewaart werden die altijd in zeewater zitten.

Clinoptiloliet zeoliet is zowel een detox middel om stoffen die niet in het lichaam horen te verwijderen maar is tevens een ideaal inert voedingssupplement om de in onze voeding ontbrekende mineralen, vitamines en sporenelementen te supplementeren. Tevens werkt het ontzurend en reguleert de PH. Omdat het een natuurlijk materiaal is, dat niet gepatenteerd kan worden, wordt er in de media weinig over bericht, alhoewel het in vele farmaceutische producten vermengd wordt wegens zijn uitzonderlijke eigenschappen.

Overzicht van de positieve effecten:

– Ontgiften zware metalen
– Ontgiften pesticiden, toxinen
– Correctie pH waarde
– Opheffen statische elektriciteit
– Vermindering vrije radicalen
– Reumatische aandoeningen
– Nierfunctie problemen
– Huidaandoeningen
– Suikerziekte
– Huidbeschadigingen en verbrandingen
– Ontsteking van het tandvlees
– Slechte huidkwaliteit
– Neuro psychiatrische aandoeningen
– Slecht uithoudingsvermogen
– Schimmelinfecties (zoals candidiasis)
– Verschillende soorten kanker
– Ontgiften van ammonium uit de darm

Ook goed te gebruiken bij het welzijn van dier en omgeving

– gaat ca. 5 x langer mee dan reguliere bodembedekking
– absorbeert ca. 35% van eigenvolume aan vocht
– speciale strokorrels
– Stofarm, verwaait niet
– absorbeert direct de ammonium uit de ontlasting
– remt bacterie – en schimmelgroei aanzienlijk
– vermindert de verspreiding van / verhindert de ontwikkeling van; wormeitjes, vliegenlarven, insecten en schimmels aanzienlijk
– Na gebruik goed te gebruiken als compost voor je tuin / land
– Toevoegen bij voeding van kooien verlaagd aanzienlijk de kans van melkziekte tot wel 3 kwart
– Verhoogd de vet gehalte en melkproductie
– Verbeterd vlees kwaliteit
– Geeft minder kans op mastitis (uierontsteking)
–  ca. 20% gewichtstoemane bij mestvakens en jonge kalveren
–  hogere wol opbrengst bij dieren
– Bevordert groei van pluimvee, verbetert kwaliteit van de schaal van eieren met ca. 60%. Hogere eierenopbrengst 5-7%

– De Europese Commissie heeft clinoptiloliet in 2013 toegelaten in diervoeding voor alle diersoorten
– Een Kroatisch onderzoek uit 2001 in het Journal of Molecular Biology toonde aan dat tumoren bij honden, ratten en   muizen verkleinden nadat clinoptiloliet was toegediend.
– Uit wetenschappelijk onderzoek is verder gebleken dat zeoliet een positieve werking heeft op het immuunsysteem. Zo stimuleert het de productie van witte bloedcellen, die een cruciale rol spelen bij ons afweersysteem

Verdere toepassingen

Clinoptiloliet draagt op een groot aantal manieren bij tot een schoner en veiliger milieu. De Romeinen gebruikten het clinoptiloliet al voor waterzuivering. Ook bij hedendaagse waterzuivering wordt water door zeoliet geleidt om de ammonia en zware metalen te verwijderen. In wasmiddelpoeders vervangt zeoliet fosfaten, die op vele plaatsen van de wereld verboden zijn vanwege hun water- vervuilende eigenschappen. Katalysatoren maken per definitie een chemisch proces efficiënter, ze sparen energie en reduceren indirect vervuiling. Bovendien kunnen processen in minder stappen uitgevoerd worden, hetgeen onnodig afval en bijproducten voorkomt. Als redox katalysator en absorbeerder kunnen ze atmosferische verontreinigingen zoals uitlaatgassen en CFK’s verwijderen. Zeolieten kunnen ook gebruikt worden om schadelijke organische stoffen van water te scheiden en om zware metaalionen te verwijderen.   Naast de al aangehaalde ondersteunende eigenschappen, beschikt zeoliet ook over wezenlijke transportfuncties. Wetenschappers noemen dit fenomeen “drager”. Zeoliet “draagt” nutriënten, vitaminen, mineralen, spoorelementen alsook vet- en aminozuren. Gevolg daarvan is dat deze nutriënten sneller en regelmatiger door het lichaam worden opgenomen waardoor het effect ervan wordt verhoogd. Zeoliet geeft vitaminen en mineralen extra kracht!        Doordat het lichaam wordt gevoed met calcium en magnesium van de zeoliet brengt dit een alkalisch effect teweeg waardoor het lichaam wordt ontzuurt. Zeoliet verhoogt en stabiliseert hierdoor de pH-waarde van de cellen en van hun omgeving.

Dosering mens

Dosering zeoliet
Glas water
Onderhoud: 2 x daags 1 theelepel Detox kuur maximaal 3 x daags 3 theelepels.
Roeren het liefts met hout, zilver of glas. niet met ijzer.
Hoeveelheid langzaam opvoeren. Half uur voor of 2 uur na de maaltijd innemen. Drink tijdens kuur minimaal 2 liter water per dag. Niet diep detoxen tijdens zwangerschap of borstvoeding.
Houd altijd rekening met eigen gevoel kennis en doctoren van de farmaceutische industrie hier van zeggen. Of neem je eigen meesterschap in handen.

Dosering dier

Aanbevolen dosering (biologische) veeteelt:
(Rundvee, Varkenshouderij en Pluimvee)
Zowel mogelijk in combinatie met ruw- als met krachtvoer;
Dosering runderen, melkvee: 100 gram/koe/dag. Jongvee: 50 gram/koe/dag
Dosering mestvarkens: 6 – 10 gram/kg mengvoer.
Dosering mestkippen en mestkalkoen: 7 gram/kg mengvoer.
(Algemeen: tussen de 5 gram/kg en max. 20 gram/kg. (1/2 – max. 2 % wt.)

Houd altijd rekening met eigen gevoel kennis en doktoren van de farmaceutische industrie hier van zeggen. Of neem je eigen meesterschap in handen